
Ekstraktet totale të CO2 dhe vajrat esencialë janë të dy produkteve të marra nga materiali bimor.
-Ekstraktet totale CO2 merren me ekstraktim me CO2 ndërsa vajrat esencialë me distilim me avuj uji.
- Dallimi kryesor midis distilimit me avuj uji dhe ekstraktimi me CO2 është temperatura shumë më e ulët në ekstraktimin e CO2 sepse zbatohet një gradient presioni më i lartë. Në distilimin me avuj uji ekstraktimi bëhet në 100 gradë Celsius pasi kjo është temperatura e avullimit të ujit ndërsa në ekstraktimet me CO2 ndodh në 60 gradë Celsius.
- Ekstraktet totale CO2 janë më afër në lidhje me bimët nga e cila rrjedhin sepse gjatë ekstraktimit nuk reaksione kimike të cilat mund të çojnë në denatyrimin ose degradimin e pamjeve, e cila është në proces e distilim të vajrave esencialë. .
- Ekstraktet totale CO2 Ekstrakt më shumë përbërës të bimëve sesa sasia e ushqimit nga e cila është duke u dukur distilim me avuj.
- traktet totale CO2 Ekstraktet janë të zakonshme më të trashë se sa vajrat esencialë dhe kanë aroma natyrale të bimëve.
Me fjalë të tjera, duke përfshirë ekstrakte totale të CO2, ju jeni duke bërë që të jetë esenciale të bimëve plus të tjera të tjera të kujdesit nga CO2 superkritik.
Ekstraktet Totale CO2 kanë afat të lartë të ruajtjes sepse:
-CO2 që shërben për ekstraktimin e tyre dhe të pastron ata nga mikroorganizmat.
-Kanë prani dylli, rrëshira dhe përbërësit natyralë me rolin e ruajtësve të tyre nuk lejojnë të bëjnë mikroorganizmave.
-Ato nuk kanë përmbajtje uji e cila stimulon e mikroorganizma.
